اختلاف در مالکیت در دعوای تصرف عدوانی

گروه وکلای سحابی، وکیل دعاوی ملکی

دعوی تصرف عدوانی در واقع طرح دعوی متصرف سابق علیه متصرف لاحق است و شخصی که تصرفی در ملک نداشته است ولو مالک رسمی ملک امکان طرح این دعوی را ندارد. در این زمان ممکن است تصور کنید چطور ممکن است که مالک رسمی دعوایش رد شود لیکن بایستی بیان داشت که شخص مالک می تواند از دعاوی چون الزام به خلع ید بهره جوید.

 

اگر شخص مدعی مالکیت،سند رسمی نداشته باشد چطور؟

اگر چنین شخصی سند رسمی ملک را نداشته باشد و متصرف سابق هم نباشد ناچار است ابتدا اقدام به اثبات ادعای مالکیت خود و اخذ سند رسمی کند سپس در جهت بازپس گیری ملک، دعوی صحیح مطرح کند.

آیا مستاجر می تواند به عنوان متصرف سابق اقدام به طرح این دعوی کند؟

در صورتی که مدت قرارداد اجاره او منقضی نشده باشد بله می تواند چرا که مستاجر متصرف سابق محسوب میشود.

در صورتی که متصرف عدوانی (لاحق) در ملک اقدام به ساخت و ساز کرده باشد چطور؟

سوالی که اینجا پیش می آید این است که آیا متصرف سابق می تواند علاوه بر تقاضای خلع ید اقدام به طرح خواسته قلع و قمع بنا کند؟بله می تواند البته این خواسته در صورتی اجرا نمی شود که متصرف عدوانی ملک ادعای مالکیت داشته باشد که در اینصورت تا زمان رسیدگی به ادعای مالکیت او دادگاه حکم قلع و قمع را اجرا نمی کند.

البته لازم به ذکر است دادخواست های مرتبط با این دعاوی بنا به مورد بسیار تخصصی است و بهتر است در مورد هر پرونده ای با وکیل اراضی مشورت شود.

گروه وکلای سحابیمشاهده نوشته ها

Avatar for گروه وکلای سحابی

گروه وکلای سحابی، متشکل از تعدادی وکیل جوان، با تجربه و موفق در حوزه دعاوی اراضی و املاک است که می تواند به پشتوانه ۱۱ سال تجربه کاری و پرونده های موفق قبلی، خیال شما را بابت موفقیت در پرونده های املاک را راحت کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *